Väderpolicy 2018-08-08T13:52:33+00:00

VÄDERPOLICY

Roslagen Open är en utomhustävling vilket innebär att vädret kan spela in i hur grenar kan utformas och genomföras, därför har vi formulerat denna policy för att i förväg kunna beskriva vilka åtgärder som kan bli aktuella

Tävlingen är i sig utformad för att vara så ”väderokänslig” som möjligt, dock behöver en komplett tävling innehålla moment i rigg och med skivstänger. Blir det för blött kan följande åtgärder bli aktuella:

Kraftigt ihållande regn lördag:

  1. I första hand skjuts heat upp i avvaktan på bättre väder. Bryts tävlingen mitt i ett heat kommer det heatet att få köras om vid omstart.
  2. Uppskjutet heat/uppskjuten gren är aktuellt i max en timme, därefter stryks aktuell gren ur tävlingen för att möjliggöra fullföljande av tävlingsdag 1. Detta innebär att tävlingsdag 1 kan bli maximalt en timme längre än angivet tävlingsschema.
  3. Regn kommer inte att avbryta swim/run-eventet

Kraftigt ihållande regn söndag

  1. I första hand skjuts heat upp i avvaktan på bättre väder. Bryts tävlingen mitt i ett heat kommer det heatet att få köras om vid omstart.
  2. Uppskjutet heat/uppskjuten gren är aktuellt i max en timme, därefter stryks aktuell gren ur tävlingen för att möjliggöra fullföljande av tävlingsdag 2. Detta innebär att tävlingsdag 2 kan bli maximalt en timme längre än angivet tävlingsschema
  3. Om finalen måste brytas på grund av regn gäller samma som ovan, alltså max en timmes uppskjuten gren. Därefter utses vinnare i tävlingen baserat på föregående grenar.